De droom met amputatie symboliseert een verlies van een deel van jezelf. Geef macht of vaardigheden op. U zich beroofd voelen of niet in staat zijn om doelen te bereiken. Het kan ook de vertegenwoordiging van ernstige verliezen of dramatische veranderingen die laat je zeer kwetsbaar. U zich gefrustreerd, beperkt, hulpeloos of hulpeloos voelen. Het kan ook beperkingen vertegenwoordigen die aan u worden opgelegd. Geamputeerde handen weerspiegelen de gevoelens van niet in staat om te doen wat je wilt, of het verliezen van een beroep. Geamputeerde benen vertegenwoordigen een verlies van onafhankelijkheid. Geamputeerde armen symboliseert een verlies van functie, bereik, of een uitbreiding van zichzelf. Voorbeeld: Een vrouw die ernaar streefde schrijver te worden droomde er ooit van om verliefd te zijn op een beenloze man. In het echte leven wist ze dat schrijven een veld was dat nieuwkomers nauwelijks steunde. De beenloze man weerspiegelt zijn verlangen om te schrijven wordt een moeilijke prestatie zonder het allemaal te doen door hemzelf eerst. Een beenloos doel van zichzelf. Een doel dat zou moeten worden ondersteund door andere vormen van inkomen. Voorbeeld 2: Een man droomde er ooit van om een man te zien die zijn hand miste. In het echte leven had hij te maken met een ziekte die zijn leven had verwoest en zijn vermogen om dingen te doen beperkte die hij wilde.

…Gewone amputatie van ledematen, duidt op verloren kleine kantoren | het verlies van hele benen of armen, ongebruikelijke depressie in de handel. Aan zeelieden, storm en verlies van eigendommen. Getroffenen moeten worden gewaarschuwd om na deze droom waakzaam te zijn….

…De droom over amputatie symboliseert het verlies van een deel van jezelf. Macht of vaardigheden opgeven. Het kan zijn dat u zich ‘beroofd’ voelt of dat u uw doelen niet kunt bereiken. Het kan ook de weergave zijn van ernstige verliezen of dramatische veranderingen waardoor u zich kwetsbaar voelt. U kunt zich gefrustreerd, beperkt, machteloos of hulpeloos voelen. Het kan ook beperkingen zijn die aan u zijn opgelegd. Geamputeerde handen weerspiegelen het gevoel dat je niet in staat bent te doen wat je wilt of dat je een vermogen verliest. Geamputeerde benen vertegenwoordigen een verlies aan onafhankelijkheid. Geamputeerde armen symboliseren een verlies van functie, bereik of een verlengstuk van jezelf. Voorbeeld: een vrouw die schrijver wilde worden, droomde er ooit van verliefd te zijn op een man zonder benen. In het echte leven wist ze dat schrijven een vak was dat nieuwkomers niet ondersteunde. De man zonder benen weerspiegelde dat haar verlangen om te schrijven een moeilijke prestatie was zonder eerst alles zelf te doen. Een doel zonder eigen benen. Een doel dat gedragen zou moeten worden door andere inkomensvormen. Voorbeeld 2: Een man droomde er ooit van een man te zien die zijn hand miste. In het echte leven had hij te maken met een ziekte die zijn leven had verwoest en zijn vermogen om dingen te doen die hij wilde, beperkte….

…Het kan worden geïnterpreteerd als een stadium van algemene verliezen, maar er zijn verschillende criteria bij het interpreteren van dromen over amputaties. Vaak weerspiegelen ze de angst voor verlies van seksuele potentie, of meer in het algemeen voor het onvermogen om lief te hebben of bemind te worden vanwege het verlies van persoonlijke kwaliteiten….

Als je droomt dat je handen of benen worden geamputeerd betekent dat je niet alleen open, vooral je vaardigheden voor iets wat je echt goed in. Deze droom zou ook kunnen zeggen dat er iets zal zijn wat je een beetje zal missen. U zult geen capaciteit hebben om deze verliezen te vermijden en u moet sterk zijn en niet om gedeprimeerd te worden. Deze droom kan ook de betekenis zijn van iets wat we nog niet hebben toegegeven en nu is het tijd om deze dingen onder ogen te zien en ermee om te gaan. Wanneer u droomt dat uw armen worden geamputeerd betekent dit dat u promotie en stimulatie ontbreekt. Wanneer u concreet de benen die worden geamputeerd ziet betekent het u geen idee hebt wat te doen met uw leven en in welke richting u vooruit zou moeten gaan.

Als we onszelf met geamputeerde handen zien, betekent dit dat onze mentale situatie ons ervan weerhoudt iets goed te doen. Als we een geamputeerd been zien, betekent dit dat het erg moeilijk voor ons is om ‘te wandelen zoals God gebiedt’….

…Dromen dat je een patiënt bent die wordt geamputeerd, kan betekenen dat je bewust weet dat er gevaar bestaat dat je bepaalde eigenschappen of andere dingen kwijtraakt. De dromer maakt zich grote zorgen omdat hij bang is om zware verliezen te lijden om verschillende redenen, zoals slecht bedrijfsbeheer, liefdesverdriet, rechtszaken of oplichting. Hoe groter de amputatie, des te groter is de onbewuste bezorgdheid en dus des te groter de risico’s, maar dat is allemaal niet bewust. Als je droomt dat iemand anders een amputatie lijdt, suggereert dit dat je bang bent dat een familielid sterft….

…(Amputatie | Onthoofding | Afsnijden | Onthoofding | Afsnijden | Afhakken | Afsnijden) Het afsnijden van iemands hand in een droom betekent het niet uitvoeren van de verplichte gebeden of het ontbreken van enige behoefte of een inkomen dat de noodzaak elimineert om anderen iets te vragen, of het zou bekering van zonde kunnen betekenen. Als iemands hand en hakken in een droom worden afgehakt, betekent dit corruptie in iemands religieuze leven of het verlaten van de spirituele kringen, of het kan betekenen onvruchtbaar zijn of bevrijd worden van de plicht om kinderen groot te brengen. Je neus of oor afsnijden in een droom betekent een straf voor een misdaad, of het kan armoede betekenen of iemands nieuws missen. Het afsnijden van iemands tong in een droom betekent het ongeldig maken van iemands argument of bewijs, of het kan betekenen dat hij wordt belet om iets te vragen. Als iemand zichzelf in een droom uiteengereten ziet, betekent dit dat hij uitgebreide reizen zal ondernemen, of dat leden van zijn familie zich naar verschillende locaties zullen verspreiden, of het kan betekenen dat hij zijn bloedbanden moet verbreken of een boete moet betalen. (Zie ook Onthoofding | Breuk van relaties)…